Panou de onoare studenţi

Ioana Filip

Ioana Filip este studentă în anul al II-lea la Facultatea de Științe ale Comunicării, programul de studiu: Comunicare și Relații Publice. În adolescență visa să fie educatoare, să împărtășească celor mici emoția cunoașterii și să le îndrume primii pași în viață. A urmat Liceul Pedagogic din Iași, iar după ce a luat bacalaureatul s-a angajat la o grădiniță. Fascinată de copii și de impactul pe care îl poate avea asupra celor cu care relaționează, Ioana a mai făcut un pas important către viitoarea sa carieră. A crezut în ea și a îndrăznit să spere că poate fi un bun comunicator, jurnalist informat, obiectiv și apreciat de public. După o atentă cumpănire, alegerea nu putea fi decât una singură: Facultatea de Științe ale Comunicării din cadrul Universității Apollonia, singura facultate care oferă studenților propriul lor trust de presă.
Încă din primul an, Ioana a fost selectată să facă parte din echipa știrilor de la Apollonia TV (apolloniatv.ro), devenind în scurt timp una dintre imaginile acestui post de televiziune. O puteți urmări de luni până vineri, de la ora 13.00 sau de la 17.00, prezentând, în direct, Știrile.
Pasiunea pentru jurnalism a ajutat-o să obțină rezultate foarte bune la examene și i-a dat putere să se implice și în activități extra-curiculare. În februarie 2018 s-a remarcat la Sesiunea Științifică Studențească din cadrul Zilelor Apollonia, cu lucrarea ”Manipularea prin eludarea unor informații”. De asemenea, a participat la Congresul Internațional organizat de Universitatea Apollonia în martie 2018 unde a realizat o serie de interviuri cu personalități marcante ale vieții academice din România și Republica Moldova.
Ioana Filip este o studentă care a răspuns provocărilor venite din partea cadrelor didactice ale Facultății de Științe ale Comunicării, a beneficiat de oportunitățile profesionale și tehnologice oferite de platforma de instruire practică și a demonstrat că efortul și talentul sunt apreciate și promovate la justa lor valoare în cadrul Universității Apollonia.
Ioana mărturisește că acum singurul ei inamic este timp, dar cu toate acestea găsește răgazul ca între două examene, emisiuni sau interviuri să citească o carte bună, să meargă la teatru sau opera sau să picteze.

Ioana Nedelcu

Ioana Nedelcu (Carmen Buruiană), studentă în anul al II-lea la Facultatea de Științe ale Comunicării, are o poveste de viață ce ar face invidios orice scriitor de best seller-uri. Este licențiată în Litere, dar a decis că are mult mai multe de spus lumii și avea nevoie de mijloace de comunicare eficiente. Așa că a vrut să devină jurnalistă.
Platforma de instruire practică a facultății i-a oferit oportunități la care nici nu visa că ar putea avea acces în calitate de student. De mai bine de un de zile, realizează la Radio Apollonia (apolloniaradio.ro) emisiunea ”Viața în culori” pe care o puteți asculta miercuri, vineri și Duminică, între 15.00 și 15.30, iar joi și sâmbătă de la 21.00 la 21.30. Pasiunea pentru muzică și dorința de a fi informat corect și la timp au ajutat-o să dea viață și emisiunii radiofonice HITS & THE CITY, de luni până vineri, între orele 11.00 – 13.00.
Alegerea subiectelor, felul de abordare și susținere a dezbaterilor sau calitatea invitaților sunt motive care au adus postului de radio online un număr din ce în ce mai mari de ascultători și feed back-uri din partea acestora.
Și tot Ioana Nedelcu, împreună cu colegii studenți, se află în spatele informațiilor de pe site-ul infoapollonia.ro.
O dovadă în plus în ceea ce privește implicarea și tenacitatea acestei tinere studente este și faptul că lucrarea ”Criza de comunicare online” prezentată în cadrul Sesiunii Științifice Studențești din februarie 2018 a fost apreciată de colegi și cadre didactice drept cea mai valoroasă și a obținut premiul întâi.
La Congresul Internațional organizat de Universitatea Apollonia în martie 2018, Ioana Nedelcu a avut șansa de a realiza interviuri cu acad. Gheorghe Duca, președintele Academiei de Științe din Republica Moldova, cu acad. Bogdan Simionescu, vicepreședinte al Academiei Române sau cu conf. univ. dr. Mina Maria Rusu, inspector în cadrul Ministerului Educației. Toate interviurile au fost difuzate în cadrul emisiunilor speciale de la Apollonia TV și Apollonia Radio.