REFERENDUM PENTRU STABILIREA MODALITĂȚII DE ALEGERE A RECTORULUI UNIVERSITĂȚII „APOLLONIA” DIN IAȘI – 27.06.2023

Rezultat referendum

Universitatea ,,Apollonia” din Iași a organizat marți, 27 iunie 2023, în Sala Cavalerilor,  Referendumul universitar privind alegerea modalității de desemnare a rectorului pentru mandatul 2023 – 2027.
În urma voturilor valabil exprimate de către membrii comunității academice, s-a decis ca desemnarea rectorului pentru următorul mandat să se facă pe bază de concurs public. Această modalitate de desemnare a rectorului a fost votată de 44 dintre participanți. Opțiunea de desemnare a rectorului pe bază de alegeri generale, prin vot universal, direct, secret și egal a primit doar 4 voturi. Un buletin de vot a fost anulat.

La urne s-au prezentat 49 de alegători din totalul de 78 de persoane cu drept de vot.

 

Comunitatea academică a Universității Apollonia din Iași va vota, prin referendum, modalitatea de desemnare a Rectorului Universității Apollonia din Iași.

Toate cadrele didactice și de cercetare titulare din cadrul Universității, alături de toți reprezentanții studenților în Senatul UAI și în Consiliile facultăților, vor vota în cadrul acestui referendum. Votul este universal, direct și secret. Legitimarea se face prin intermediul oricărui act de identitate valabil, conform reglementărilor în vigoare.

Listele electorale vor fi afișate în secția de votare și pot fi consultate la avizierele Universității, începând de marți, 20 iunie 2023.

Buletinul de vot destinat referendumului pentru alegerea modalității de desemnare a rectorului indică două posibilități de desemnare, conform legislației în vigoare:
1. Pe bază de concurs public
2. Pe bază de alegeri generale, prin vot universal, direct și secret.

Data și locul de desfășurare a referendumului: 27 iunie 2023, Sala Cavalerilor, str. Păcurari nr. 11, în intervalul orar 08.00-18.00.

Componența Biroului Electoral al Universității „Apollonia” din Iași:

Președinte:
Conf. univ. dr. Oana Maria DARABĂ

Locțiitorul Președintelui:
Conf. univ. dr. Paul GORBAN

Membri:
Șef lucrări dr. Diana GHEBAN
Șef lucrări dr. Daniela Ivona TOMIȚĂ
Consilier juridic Alexandru TOMA
Studenți Catrinel- Maria IONIȚĂ
Petronela TOMESCU

 

Metodologie referendum 2023-2027