Biblioteca
Ca deziderat al asigurării unui cadru adecvat de studiu atât studenţilor, cât şi cadrelor didactice, în 1990, odată cu înfiinţarea Universităţii „Apollonia” s-a organizat şi biblioteca.
Donaţiile făcute de către domnul preşedinte al Universităţii, profesor dr. Vasile Burlui şi de către alte cadre didactice au onorat începuturile bibliotecii noastre. Biblioteca este situată în imobilul din str. Muzicii nr.2 din Iaşi şi este un adevărat centru de informare, o bibliotecă specializată de tip universitar, de Medicină Dentară şi de Ştiinţe ale Comunicării, care se dezvoltă către alte specialităţi, concomitent cu evoluţia universităţii.
Biblioteca „Apollonia” este, ea însăşi, unul dintre laboratoarele de cercetare ale Universităţii şi oferă utilizatorilor săi acces la resursele şi serviciile necesare procesului de învătământ.
Biblioteca este implicată, alături de cadrele didactice, la alcătuirea planurilor editoriale, în vederea tipăririi de manuale şi cursuri la editura universităţii.
Pe lângă activităţile de evidenţă, organizare, catalogare, indexare a documentelor, efectuarea împrumuturilor, prezervarea şi verificarea colecţiilor, există o preocupare constantă pentru ridicarea continuă a nivelului cunoştinţelor profesionale ale personalului, perfecţionarea managementului şi a marketingului de bibliotecă, îmbunătăţirea şi diversificarea serviciilor oferite.
Biblioteca Universităţii „Apollonia” din Iasi organizează şi participă la schimburi de experienţă, sesiuni şi simpozioane pe teme de biblioteconomie şi de informare documentară, organizate pe plan naţional şi internaţional, colaborează cu organizaţiile profesionale ale bibliotecarilor din învăţământ.
Printre diversele activităti oferite de bibliotecă se numără şi organizarea de manifestări educative, culturale şi ştiinţifice specifice, cum sunt expoziţiile de carte, conferinţele, prelegerile, prezentările şi lansările de carte de specialitate sau culturală, susţinute de către cadrele didactice ale universităţii sau de către invitaţii din tară şi străinătate.
Biblioteca dezvoltă permanent colecţii enciclopedice şi specializate pe orice tip de suport, în acord cu programele de învăţământ, cercetare şi cu cele culturale.
Colecţiile bibliotecii se constituie şi se dezvoltă atât din surse proprii cât şi din schimburi cu numeroase biblioteci de profil din plan intern şi extern.
Biblioteca noastră, dincolo de resursa impresionantă de carte îşi datorează performanţele şi pregătirii superioare a bibliotecarilor. Statutul acestora este de cadre didactice auxiliare, datorită studiilor de specialitate şi experienţei în domeniu.
La Biblioteca „Apollonia” se profesează cu credinţa exprimată de ilustrul academician francez Emile Faguet: „Cartea este mica mobilă a minţii noastre, motorul spiritului, unealta care vine în ajutorul lenei de a gândi, a insuficienţei noastre, precum şi a bucuriei sufletului”.