Cuvântul Decanului

Facultatea de Medicină, din cadrul Universității « Apollonia » din Iași, este o structura academică în care componenta educațională și cea de cercetare științifică sunt perfect îmbinate și echilibrate cu asistența medicală atât sub aspect metodologic cât și în privința activităților practice de specialitate. Întrucât formarea teoretică este completată de formarea clinică, Facultatea de Medicină își asuma rolul de formator al studenților săi, a căror pregatire constituie o bază solidă în abordarea ulterioară a unor domenii de excelență, în derularea competitivă a temelor de cercetare, cu profund impact în viața de zi cu zi.

Obiectivele Facultății de Medicină din cadrul Universității « Apollonia » din Iași se axează atât pe sănătatea educației cât și pe educația sănătății. De aceea, cu cât va fi mai extinsă angajarea noastră în favoarea cercetărilor în aceste domenii, cu atât aceste două aspecte vor deveni mai relevante şi mai eficace, permiţându-ne să răspundem într-o manieră cât mai adecvată, incisivă şi chiar mai personalizată nevoile studenților și pacienților deoarece ei sunt beneficiarii finali ai acestor domenii. În afară de asta, aș vrea să evidențiez faptul că rolul universității este acela de a ajuta studenții să se dezvolte iar stârnirea curiozității prin intermediul cercetării este unul din instrumentele de bază ale educației moderne.

Cea mai veche dintre specializările oferite de Universitatea « Apollonia » din Iași, Medicina și-a creat o reputație bazată pe pregătirea profesională inovativă și de calitate. Deschizătoare de drumuri, această specializare a fost promotoarea unor discipline și tehnici stomatologice în medicina dentară românească (ergonomie, educarea dexterității, stomatologie digitalizată).

Specialiștii formați în cadrul acestei facultăți profesează cu succes în țară, UE, Israel, SUA, Egipt, Emiratele Arabe Unite. Toate acestea contribuie la dovedirea faptului că, în România, învățâmântul particular și cel medical în special poate crea calitate și performanță.

Luând în calcul obiectivul nostru de a forma un absolvent complex, impunem principii de calitate și rigurozitate solicitând abilitățile native ale studenților și dezvoltând altele noi, stimulând creativitatea și gândirea critică și combinând satisfacția studiului individual cu valoarea muncii în echipă.

Vă încurajez să cultivaţi cu îndrăzneală şi determinare idealurile la care aspirați și să vă creați propriul itinerar academic și cultural în cadrul Universității « Apollonia » din Iași.