CUVÂNTUL RECTORULUI UAI

Bine aţi venit în Universitatea „Apollonia” din Iaşi!

Rectorul UAI

Tinerii societății noastre, implicați în cunoașterea universală au așteptările unei oferte educaționale performante racordată la standardele de învățământ superior european și mondial. Universitatea „Apollonia” din Iași reprezintă o instituție de prestigiu, care conferă studenților un program de studii profesionist, care se completează cu activitatea de cercetare, în contextul unei opțiuni educaționale academice.

Având șansa de a se afla în Iași, oraș de cultură cu răsunet național și mondial, Universitatea „Apollonia” din Iași oferă studenților noștri romantismul eminescian al florilor de tei, alături de posibilitatea formării educaționale a unui intelectual de clasă, prin prezența în sala de concerte a Filarmonicii, combinată cu fascinația Operei Române a Teatrului Național.

În cadrul unui program de învățământ bogat se remarcă diversificarea specialităților medicale, alături de învățământul jurnalistic și de comunicare, completate de programe de învățământ postuniversitar.

Universitatea „Apollonia” din Iași pregătește medici stomatologi, specialiști în balneofiziokinetoterapie și recuperare, în tehnica dentară și asistenți de medicină generală. Alături de specialitățile medicale venim în întâmpinarea cerințelor pieței muncii, prin formarea de jurnaliști și specialiști în științele comunicării.

Beneficiem de condiții occidentale de învățământ care oferă o pregătire temeinică teoretică și practică.

Precizăm ca ne mândrim cu absolvenții noștri care profesează atât în țară cât și în clinici de prestigiu din străinătate, promovând cu responsabilitate instruirea și educația primite în studenție.

Proiectele de cercetare, programele educaționale, legăturile academice transfrontaliere situează universitatea noastră pe un podium ridicat la standardele de calitate ale învățământului de nivel European și mondial.

În calitate de Rector al Universitatea „Apollonia” din Iași, România doresc să vin în întâmpinarea așteptărilor studenților noștri, asigurându-i de strădania diversificării paletei de oferte educaționale, alături de sprijinul în formarea profesională.

Prețuind corpul profesoral care posedă un nivel de competență academică voi susține în continuare stimularea standardelor moderne de calitate, care să împletească eficient bazele teoretice, cu practica, în cadrul unor programe flexibile, bazate pe învățământul modular.

Suntem în măsura să ne asumam provocările viitorului, să formăm profesioniști entuziaști care să promoveze Universitatea „Apollonia” din Iași pe toate meridianele globului.

Diploma Universității „Apollonia” din Iași oferă libertatea ocupării unui loc de muncă în orice țară a Uniunii Europene, iar noi ne vom mândri în continuare cu absolvenții noștri.

Considerăm că aceste câteva argumente oferă tinerilor entuziaști siguranța unui loc de instruire profesională și îi invităm să parcurgem o perioadă de viață împreună la Universitatea „Apollonia” din Iași, România.

Asigur corpul profesoral și întreaga comunitate academică de tot sprijinul meu în formarea unei echipe academice unite de învățământ universitar.

Conf. univ. dr. Gabriela Mihalache, Rectorul Universității „Apollonia” din Iași